Są naprawdę proste i szybkie.
Ciastka są trójskładnikowe.
250g sera białego
200-250g masła (ja zastąpiłam olejem kokosowym)
250g mąki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Składniki na ciasto zagniatamy dokładnie i wstawiamy na 20 minut do lodówki.
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto posypując mąką.
Wycinamy za pomocą foremki, szklanki, noża okrągłe (lub dowolne) kształty i tak naprawdę możemy już je układać na papierze do pieczenia i piec 20 minutek.
Ja włożyłam do połowy po kawałku jabłka (pokropionego cytryną) a do reszty dżem i zawinęłam jak pierogi. Piekłam j.w.
Po upieczeniu, jeszcze gorące, przekładam do miski, posypuje cukrem i mieszam.
Jeżeli dzieci garną się do pomagania polecam serdecznie:
Szybkie i bardzo proste w przygotowaniu, zapewne są też bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńBrzmi smakowicie i wydaje się proste, no i ochota mnie naszła, na pewno zrobię niebawem 😉
OdpowiedzUsuńŚwietne danie, proste, szybki i smaczne
OdpowiedzUsuńtakie ciasto serowe jest przepyszne.
OdpowiedzUsuń