Kanapka

    Nie, nie z szynką i pomidorem.
Nie trzeba szczególnych umiejętności by ze zwykłej kanapki zrobić coś fajnego.

Aby zrobić takie pyszne śniadanie (lub drugie śniadanie)
Wystarczy wybrać ulubione pieczywo (ja mam pełnoziarniste z orzechami)
i zrobić z nich tosty (w tosterze lub piekarniku)- jeżeli zabieramy kanapki na wynos
rezygnujemy z tostów i zostawiamy świeże pieczywo.

Co do środka.
Co chcemy.
Tutaj mamy:
awokado, pomidor, paprykę, majonez, ser żółty, sałata lodowa.

Zamiast jednego liścia sałaty bierzemy kilka i zagniatamy (można użyć inne listki: rukola, roszponka)
Ser żółty kroimy w słupki, resztę warzyw warstwami.
W grę weszło moje uzależnienie od majonezu dlatego pośrodku kanapki jest i on.
Nie ma w niej mięsa, ponieważ ostatnio mi z nim nie po drodze, jednak namawiam do robienia
kanapek bogate w warzywa. Są niskokaloryczne, powinniśmy ich jeść jak najwięcej w ciągu dnia,
a nadają wilgoci w posiłku. A i lepiej wyglądają ;-)




Jeżeli dzieci garną się do pomagania polecam serdecznie:


Komentarze