Szybka przystawka
Składniki (2 porcje):
~pół bagietki (przepis)
~2-3 łyżki oliwy
~2 ząbki czosnku
~łyżeczka bazylii, oregano
~świeża bazylia
~pieprz, sól
~dojrzały pomidor
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Bagietkę kroimy po skosie na ok 3cm kromki
W miseczce mieszamy oliwę, posiekany czosnek, suszone zioła, sól i pieprz.
Smarujemy tym z dwóch stron kromeczki i wkładamy na ruszt, pieczemy 5-7 minut
Wyjmujemy grzanki (bruschetta gotowa)
Pomidora kroimy w kostkę mieszamy z posiekaną bazylią
dodajemy łyżkę oliwy, solimy+pieprzymy
Na bruschetty nakładamy pomidory i gotowe :)
Można dodać dowolny ser na grzankę :)
To są zdecydowanie moje smaki. Prezentuje się pysznie :-)
OdpowiedzUsuńwłaśnie o czymś takim marzyłam :-)
OdpowiedzUsuńmhmhm.. :) niech tylko pojawią się pachnące, cudowne pomidory, a będę się zajadać bruschettami co dzień!
OdpowiedzUsuńKlasyczna bruschetta z pomidorami jest najlepsza. Szybka, smaczna, zdrowa :) Super
OdpowiedzUsuńUwielbiam bruschettę! Czekam tylko na słodsze pomidorki :)
OdpowiedzUsuńSzybko, lekko i smakowicie - to coś dla nas:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna przekąska :)
OdpowiedzUsuńBruschetta pierwsza klasa, wygląda bardzo wiosennie i smakowicie, chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńnajlepsza jest z pomidorkami malinowymi :) lub z innymi, słodkimi w połowie lata :) :)
UsuńMniam, bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam bruschetty, pycha aż ślinka cienkie :)
OdpowiedzUsuńMniam, ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://fit-healthylife.blogspot.com/