Tym razem cząsteczka Francji,
Może służyć jako dodatek do mięs
Ja jem jako samodzielny posiłek.
Składniki (2-3 porcje):
~pół średniej cukinii
~1/4 papryki zielonej, czerwonej, zielonej
~czerwona cebula
~pół bakłażana
~200g przecieru pomidorowego
~2 ząbki czosnku
~bazylia, oregano, sól, pieprz
~łyżeczka oliwy
Wykonanie:
wszystkie warzywa krojone są cieniutko i układane
jedne za drugim na blaszce/ naczyniu żaroodpornym.
Na patelni podsmażamy posiekany czosnek następnie dodać
przecier, troszkę zredukować, dodać zioła.
Zalać naczynie z warzywami pomidorkami.
Piec 25-30 minut w piekarniku rozgrzanego do temp. 180 stopni.
Powinno być wszystko usmażone na patelni, a zamiast przecieru
użyć pomidory. Ja zamierzałam troszkę inaczej zrobić.
Bardzo lubię takie dania. Fajnie to ułożyłaś :-)
OdpowiedzUsuńWygląda fenomenalnie. Też jadłabym jako samodzielne danie ;)
OdpowiedzUsuńMega apetyczne :)
OdpowiedzUsuńCudowna uczta:)
OdpowiedzUsuńlubię !
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne danie i wygląda super :)
OdpowiedzUsuńfajnie ułożone, cała potrawa na tym bardzo wizualnie zyskuje!
OdpowiedzUsuńLubię bardzo, bardzo!
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam takiego cuda :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://fit-healthylife.blogspot.com/