:)
zaczął się pażdziernik, a z nim ostatni rok
mojego uczęszczania na Politechnikę,
Znowu zaczął liczyć się bardziej czas
niż w wakacje.
Dlatego prezentuje szybki i przepyszny posiłek :)
Szczególnie dla osób dbających o linie.
zaczął się pażdziernik, a z nim ostatni rok
mojego uczęszczania na Politechnikę,
Znowu zaczął liczyć się bardziej czas
niż w wakacje.
Dlatego prezentuje szybki i przepyszny posiłek :)
Szczególnie dla osób dbających o linie.
Podaję składniki:
~ 400g fasolki szparagowej (żółtej/zielonej)
~ łyżka masła
~ pomidor średniej wielkości
~ mała cebula
~ duży ząbek czosnku lub dwa małe
~ 3 łyżki śmietany 18%
~przyprawy (sól, pieprz, oregano, papryka)
Wykonanie:
Fasolkę umyć i odciąć końcówki,
Następnie ugotować w delikatnie osolonej wodzie.
Pilnując, aby się nie rozgotowała.
W tym czasie na maśle lub lepiej na oliwie z oliwek
usmażyć cebulę i drobniutko posiekany czosnek
lub przeciśnięty przez praskę.
Przed smażeniem posolić cebulę aby nie była twarda.
Pomidora zalać v wrzącą wodą
Pod przykryciem dusić parę minut aż pomidor zmięknnie.
Następnie zdjąć pokrywkę aby odparowała woda
a sos zgęstniał.
Dodać śmietanę ( uważać, alby się nie zważyła).
Wersja laight- bez śmietany, ale równie dobrze smakuje.
Wymieszać fasolkę z sosem i smażyć jeszczę chwilkę.
Dodać sól, pieprz, oregano i ostrą paprykę, ponieważ pyszna jest na ostro. :)
jest świetna
jako samodzielny posiłek
lub jako dodatek do mięs :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Jeżeli spróbujesz któregoś z moich przepisów- przyślij do mnie zdjęcie!
Z chęcią umieszcze je na moim Fb!