kotlety z mielonego mięsa z indyka i warzywami

2 w 1 Prosty sposób na przemycenie warzyw.

Składniki:
400g mielonego filetu z indyka
pół cukinii
średnia cebula
2 ząbki czosnku
mała marchew
jajko
ew. kilka pieczarek
łyżka musztardy (dla dzieci pominąć) 
sól, pieprz, papryka ostra lub łagodna
ew. 2-3 łyżki bułki tartej
łyżka oleju/oliwy

Wykonanie:
Wszystkie warzywa kroimy w mniejszą kostkę/ paski. 
Na oleju smażymy cebulę pokrojoną, dorzucamy marchew i smażymy aż zmięknie.
Dodajemy cukinie i czosnek, na końcu pieczarki. Smażymy jeszcze 2 minuty.
W misce mieszamy wszystkie składniki z wystudzonymi warzywami.
Przyprawiamy.

Zwilżamy dłonie, formujemy kotlety i smażymy na suchej patelni.
Po 2 minuty każdej strony na średnim ogniu.


Komentarze