2 w 1 Prosty sposób na przemycenie warzyw.
Składniki:
400g mielonego filetu z indyka
pół cukinii
średnia cebula
2 ząbki czosnku
mała marchew
jajko
ew. kilka pieczarek
łyżka musztardy (dla dzieci pominąć)
sól, pieprz, papryka ostra lub łagodna
ew. 2-3 łyżki bułki tartej
łyżka oleju/oliwy
Wykonanie:
Wszystkie warzywa kroimy w mniejszą kostkę/ paski.
Na oleju smażymy cebulę pokrojoną, dorzucamy marchew i smażymy aż zmięknie.
Dodajemy cukinie i czosnek, na końcu pieczarki. Smażymy jeszcze 2 minuty.
W misce mieszamy wszystkie składniki z wystudzonymi warzywami.
Przyprawiamy.
Zwilżamy dłonie, formujemy kotlety i smażymy na suchej patelni.
Komentarze
Prześlij komentarz
Jeżeli spróbujesz któregoś z moich przepisów- przyślij do mnie zdjęcie!
Z chęcią umieszcze je na moim Fb!