Lekki obiadek
Składniki (1 porcja):
~średni filet miruny
~sok z 1/3 cytryny
~szczypta soli i pieprzu
~pół średniego batata
~1 cm startego imbiru
~łyżeczka masła
Wykonanie:
Do foliowego woreczka do pieczenia wkładamy płat ryby
oprószamy solą i pieprzem i kropimy sokiem z cytryny.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 15 minut.
W tym czasie gotujemy w osolonej wodzie batata
lub gotujemy na parze
Miękki batat miksujemy z masłem dodajemy sól, pieprz i starty imbir
mieszamy dokładnie.
Na puree układamy rybkę :)
Oj taka rybka musi być pyszna :-)
OdpowiedzUsuńznakomita rybka :)
OdpowiedzUsuńznaczy batatów Ry bko :-) uwielbiam ryby a miruny nie miałam okazji jeść cóż to za ryba?
OdpowiedzUsuńBardzo lubię mirunę, fajna propozycja!
OdpowiedzUsuńFajne połączenie smaków :) Bardzo apetycznie wygląda!
OdpowiedzUsuńJak to pięknie wygląda, a jak pewnie smakuje....
OdpowiedzUsuńUwielbiam zarówno puree tradycyjne jak i bataty, więc połączenie musi być nieziemskie :)
OdpowiedzUsuńZaciekawiło mnie - nawet bardzo:)
OdpowiedzUsuń