Lekka, kremowa bardzo delikatna
Składniki (2-3 porcję):
~pół kalafiora
~0,5 l bulionu warzywnego
~1 ziemniak
~1 ząbek czosnku
~mała cebulka
~łyżka oleju słonecznikowego
Wykonanie:
Na oliwie smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek- ok 3-4 minutek
W gotowym bulionie gotujemy rozdrobniony kalafior,
po 5-7 minutach wrzucamy pokrojonego w kostkę ziemniaka, dodajemy cebulę.
Gdy warzywa będą miękkie doprawiany zupę solą i pieprzem i blindujemy całość.
Jeżeli dzieci garną się do pomagania polecam serdecznie:
Bardzo fajna zupka :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kremowe zupki :)
OdpowiedzUsuńWygląda tak pysznie :) , że nie mogę oderwać wzroku :) idę zrobić :)
OdpowiedzUsuńFajna ,pięknie podana.
OdpowiedzUsuńBardzo fajna zupka.
OdpowiedzUsuńsuper zupka taka jaka lubię :)
OdpowiedzUsuńŚlicznie podana. Ubóstwiam kalafiory!
OdpowiedzUsuń