Pyszne już prawie letni obiadek
Składniki (2 porcje):
~1 średni bakłażan
~100g fety
~100g mozzarelli
~50g kukurydzy
~10 pomidorków koktajlowych
~7-9 oliwek
~jajko
~bazylia
~szczypta: pieprz, ostra papryka
Wykonanie:
Zaczynamy od bakłażana. Dokładnie myjemy, kroimy na pół
i oprószamy solą miąższ i odstawiamy na ok 40 minut.
Do miseczki wrzucamy pokruszoną fetę, mozzarellę,
pokrojone na pół pomidorki, oliwki, zeszkloną na łyżeczce masła cebulkę,
kukurydzę, pieprz, ostrą paprykę i jajkiem.
Co za smakołyki ja widzę ,cudowne danie.
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne nadzienie bakłażana :) ja czasami robie z kaszą jaglana i sosem beszamelowym, pycha :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńesencja smaków południa Europy:)
OdpowiedzUsuńps. czy masz gdzieś gadżet do obserwowania inny niż google +?
tzn? nie wiedziałam, że są inne niż google+ i lista czytelnicza bloggera
Usuńależ pycha, można na instagramie konto założyć i na facebook'u :-)
OdpowiedzUsuńguziki do inst. i fb są u samej góry strony ;)
Usuńno to ja juz więcej nie znam :-) może Ola ma pomysły inne :-)
Usuńpysznie! uwielbiam takie zapiekane warzywa!
OdpowiedzUsuńPyszności kochana, mimi późnej pory z chęcią bym usiadła do takiego dania :-)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie, uwielbiam takie faszerowane bakłażany :)
OdpowiedzUsuńApetyczne bardzo :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane warzywa. Fajne nadzienie, musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńMniam. Uwielbiam faszerowane bakłażany. Są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://fit-healthylife.blogspot.com/