Bezmięsna "zapiekanka"
Oliwki-pomidor-mozzarella
Składniki (2 porcję):
~duża czerwona papryka
~6-8 oliwek
~6 pomidorków koktajlowych
~2-3 suszone pomidory
~kulka mozzarelli
~2 średnie pieczarki
~pół cebuli
~sól, pieprz
~ew. pół papryki chili
Wykonanie:
Paprykę dokładnie myjemy kroimy na pół,
Resztę składników kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem
i uzupełniamy nimi połowy papryk.
Oliwą smarujemy naczynie żaroodporne
i pieczemy w 180 stopniach ok 25 minut.
Ja polecam sos tzatziki
(jogurt grecki+czosnek+ogórek+sól+pieprz)
Uwielbiam faszerowane warzywa :-) super smaczne danie :-)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńProsto, szybko, pomysłowo - takie jedzonko bardzo lubimy:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane warzywa, tak więc Twoja propozycja idealnie wpasowuje się w mój kulinarny gust :)
OdpowiedzUsuńMoje danie ,prawie ulubione.
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna wersja nadziewanej papryki :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądaja papryczki i te ogonki przekrojone :)
OdpowiedzUsuń