Składników jest zaledwie kilka, czas przygotowania ok 15 min z pieczeniem
koszt ok 2.5 zł- co za tym idzie-należy robić je samemu :)
Świetnie się sprawdzają jako spód do różnych ciast i deserów
Składniki (ok 14-16 szt):
~ 3 jajka
~cały cukier wanilinowy -można pominąć lub zastąpić prawdziwą wanilią
~3 łyżki mąki pełnoziarnistej/ orkiszowej
~2 łyżki mąki pszennej
Wykonanie:
Normalnie w biszkoptach należy ubić oddzielnie białka, następnie delikatnie łączyć je ze zmieszanymi żółtkami z mąką i cukrem.
Tutaj natomiast po prostu:
jajka miksuję/ucieram z cukrem dodaje mąki i dokładnie mieszam. Lecz tylko do momentu wymieszania się składników.
Na blasze wyłożonym papierem do pieczenia wykładam po łyżce ciasta.
Piec w temp 170 stopni ok 7-10 minut, na termoobiegu aż będą rumiane.
Studzić przy otwartym piekarniku.
Piec w temp 170 stopni ok 7-10 minut, na termoobiegu aż będą rumiane.
Studzić przy otwartym piekarniku.
Bardzo fajnie wyrastają :)
Jakie piękne równiutkie :)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają :) Faktycznie zdjęcie oddaje ich lekkość :)
OdpowiedzUsuńbiszkopty domowej roboty to najlepsze co może być :)
OdpowiedzUsuńCudowne biszkopciki, przyznam się, ze zawsze biszkopty kupuje, z chęcią skorzystam z Twojego przepisu i zrobię takie pyszne, domowe :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń